Gezond24

Daar word je beter van!

Help

Hoe kan ik een video bekijken?

Op een groot aantal plekken op Gezond24 vindt u video's. Voor het afspelen van video's gebruikt Gezond24 twee verschillende players: een speciaal voor de publieke omroep ontwikkelde NPO-Player (gebaseerd op HTML5 en Flash) en de Silverlightplayer (gebaseerd op Windows Video). Recente uitzendingen worden automatisch afgespeeld met de NPO-Player. Ouder materiaal kan alleen worden bekeken via de Silverlightplayer. Deze werkt helaas niet op de iPad en andere tablets en ook niet op mobiele telefoons.

De video's op Gezond24 worden via deze players als stream aangeboden. Dit betekent dat de bestanden niet helemaal op uw computer worden gezet, maar dat ze direct worden afgespeeld. Voor het afspelen van de video's hebt u een videoplayer nodig. Vaak zit deze al standaard in uw browser en hoeft u niets te doen. Wanneer deze nog niet is geïnstalleerd, wordt dit in het scherm weergegeven. U kunt de videoplayer dan zelf downloaden. De Silverlightplayer kunt u ook direct downloaden via deze link Download Microsoft Silverlight.

De Silverlightplayer kunt u niet downloaden op een tablet of mobiel. Wel kunt u deze video's dan op uw computer bekijken. Het is aan te raden om regelmatig een nieuwe browserversie te downloaden aangezien deze zijn uitgebreid met nieuwe toepassingen, zodat u zonder beperkingen internetsites kunt bekijken.

Onderin het scherm van de videoplayer vindt u knoppen waarmee u de video kunt afspelen of stopzetten, het geluidsvolume kunt bepalen of de videoplayer beeldvulend te maken. Ook vindt u hier knoppen waarmee u de video kunt delen via sociale media of kunt embedden op uw site of blog.

Waarom kan ik sommige video's niet bekijken?

Voor het afspelen van video's gebruikt Gezond24 twee verschillende players: een speciaal voor de publieke omroep ontwikkelde NPO-Player (gebaseerd op HTML5 en Flash) en de Silverlightplayer (gebaseerd op Windows Video). Recente uitzendingen worden automatisch afgespeeld met de NPO-Player, waardoor u ze in principe op alle apparaten kunt bekijken.
Meer informatie over deze player vindt u op de website van de NPO.

Ouder materiaal kan alleen worden bekeken via de Silverlightplayer. Deze player wordt op tablets en mobiele telefoons niet ondersteund. Ouder materiaal kunt u daardoor in de meeste gevallen uitsluitend bekijken via uw computer. Met een klik op uw rechter muisknop kunt u zien of u met de Silverlightplayer of de nieuwe NPO-Player van doen heeft. Bij Silverlight verschijnt dan direct een button 'Silverlight'.  Wanneer u hier op klikt komt u in een menu van Silverlight, waar u kunt aangeven op welke manier u deze player wilt updaten. Dit menu van Microsoft werkt niet altijd optimaal. Als de player problemen geeft, kunt u daarom het beste een update installeren via Download Microsoft Silverlight. Deze link kunt u ook het beste gebruiken als deze player problemen geeft. Vaak moet u dan een update installeren.

Zorg ervoor dat u altijd de laatste versies van uw browser (Internet Explorere, Google Chrome en Firefox) heeft geïnstalleerd en dat uw Firewall zo is ingesteld dat het afspelen van video's is toegestaan. Wanneer uw Firewall problemen geeft, dan kunt u het beste contact op nemen met uw netwerkbeheerder of internetprovider. Gezond24 kan hierbij helaas geen ondersteuning bieden.

Ook kan het voorkomen dat een omroep het videomateriaal niet meer beschikbaar stelt via internet of dat het materiaal uitsluitend geschikt is voor kijkers van 16 jaar en ouder. In dat geval krijgt u een foutmelding. Materiaal voor 16 jaar en ouder kunt u wel bekijken na 22.00 uur.

Via het contactformulier kunt u ons op de hoogte brengen van een  niet-werkende video. Dat stellen wij zeer op prijs.

Waarom begint mijn video niet bij het juiste fragment?

Gezond24 selecteert vaak fragmenten uit programma's. Fragmenten zijn in de meeste gevallen een 'uitsnede' uit een hele uitzending, waarbij er virtueel een fragment is geknipt. Kijkt u via een tablet of mobiel, dan is het op dit moment in sommige gevallen nog niet mogelijk het fragment aan het begin te laten starten.
Om u van dienst te zijn vermelden wij bij fragmenten altijd de starttijd rechts onder de player. U kunt dan met uw muis naar deze starttijd scrollen. Soms moet u daarvoor even wachten tot de video (gedeeltelijk) geladen is. In de nieuwe NPO-Player zijn begin- en eindpunt van het fragment in veel gevallen zichtbaar in de vorm van driehoekjes.

RSS

Gezond24 biedt u de mogelijkheid om van uw zoekresultaten een RSS-feed te maken. Zo kunt u gemakkelijk op de hoogte blijven van de TV-uitzendingen die Gezond24 over uw onderwerp publiceert op de website. Hiervoor klikt u op de link 'Maak van dit zoekresultaat een RSS-feed' (rechts van de zoekresulatten) en plakt u de url uit de browser in uw RSS-reader.

Cookies

Gezond24 maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover vindt u hier.