Gezond24

Daar word je beter van!

TV-gids

In dit overzicht vindt u alle TV-uitzendingen van de publieke omroepen over gezondheid, ziekte en leefstijl voor de komende week.

 

Vandaag

Er zijn vandaag geen uitzendingen

 

Morgen en overmorgen

morgen

Er zijn nog geen uitzendingen bekend

overmorgen

Logo NED2 17:35 - 18:05, EO, NOS

Bakkie Troost - Bakkie troost

Een begraafplaats, kruispunt van leven en dood. Op deze plek hebben Annemiek Schrijver (IKON) en Arjan Lock (EO) bijzondere ontmoetingen met mensen die te maken hebben gehad met verlies.

Verder deze week

Zondag 27 apr

Logo NED2 21:10 - 22:00, VPRO

Tegenlicht - Vpro tegenlicht: de patient in de hoofdrol

Vroeger was een patiënt overgeleverd aan de deskundigheid van de arts, zijn oordeel was bepalend voor de behandeling van je ziekte. Tegenwoordig zijn patiënten zo mondig en veeleisend dat ze mee willen praten; met kennis vergaard van internet eisen ze hun plek op in het behandelteam. Deze 'nieuwe' patiënt stelt de ziekenhuizen voor de keuze: doen ze mee met die ontwikkeling en werken zij ook aan die 'nieuwe' arts. Dit gegeven, tezamen met de vergrijzing, stijgende zorgkosten en tekort aan per...

Logo NED3 22:00 - 22:48, BNN

Spuiten En Slikken

Alles wat je wilt weten over seks en drugs (maar nooit durfde vragen), dat zie je bij Spuiten en Slikken. Iedere zondag

Maandag 28 apr

Logo NED2 16:10 - 16:35, EO, NOS

Bakkie Troost - Bakkie troost

Een begraafplaats, kruispunt van leven en dood. Op deze plek hebben Annemiek Schrijver (IKON) en Arjan Lock (EO) bijzondere ontmoetingen met mensen die te maken hebben gehad met verlies.

Logo NED2 23:00 - 23:40, VPRO

Slaapkamers - Slaapkamers

Hoe is het met de liefde in Nederland? Pieter Kramer sprak uiteenlopende stellen over de kwaliteit van hun relatie. Oud, jong, autochtoon, allochtoon, hetero, homo, 60 jaar getrouwd of net verkering.

Dinsdag 29 apr

Logo NED3 18:27 - 18:41, NPS, NTR

Het Klokhuis - Epilepsie

Aflevering in het kader van de Klokhuisserie over hersenen. Wat gebeurt er in je hersenen als je epilepsie hebt? Eén op de 150 mensen heeft last van zo'n tijdelijke 'kortsluiting' in de hersenen. Kinderneuroloog Kees legt aan Maurice uit dat er verschillende vormen van epilepsie zijn. En wat er aan te doen is. Inge heeft een paar keer per week een aanval gehad en soms zijn die voor buitenstaanders niet eens te herkennen. Ze vertelt aan Maurice hoe dat voelt.

Woensdag 30 apr

Logo NED2 16:10 - 17:00, NPS, NTR

Focus - Are you good or evil?

Heeft de mens een aangeboren moreel besef? En zo ja, waar bevindt zich dat dan in de hersenen en hoe is het daar terechtgekomen? We maken kennis met de wetenschappers die op zoek zijn naar een fysieke oorsprong van onze morele intuïtie. Ted Bundy, Charles Manson, David Berkowitz, allemaal beruchte moordenaars. Maar waren ze al bij hun geboorte slecht? We nemen een kijkje in het brein van criminelen. Zien hun hersenen er hetzelfde uit als die van ons en kan iemand het in zich hebben om een moord...

Logo NED1 20:30 - 21:20, NCRV

DNA Onbekend

We zien o.a. het aangrijpende verhaal van de 47-jarige Carl. Zijn hele jeugd heeft hij het gevoel dat zijn vader Geert niet zijn biologische vader is, maar nooit krijgt hij dit bevestigd. Carl blijkt zelfs nog een broer te hebben en beiden zouden dezelfde biologische vader hebben. Carl komt er uiteindelijk achter dat zijn moeder vanaf haar vierde jaar maar liefst twintig jaar lang misbruikt is. Carls wereld stort in. Zouden alle verhalen onzin zijn om een groot geheim verborgen te houden? Na jar...

Donderdag 1 mei

Er zijn nog geen uitzendingen bekend